Substàncies perjudicials en els cosmètics

Hi ha substàncies perjudicials en els cosmètics que arriben al nadó absorbides per la seva pell o a través de la pell de la mare embarassada o lactant. BE SAFE identifica els cosmètics saludables per la salut del teu nadó.

Componets perjudicials dels cosmètics

Com a components dels cosmètics perjudicials hi ha identificats els:

Segons la European Chemicals Agency (ECHA), són substàncies que poden alterar les funcions del sistema hormonal-endocrí i poden causar efectes adversos per la salut dels humans a curt i llarg termini.

Segons la ECHA, són substàncies que generen efectes adversos sobre la funció sexual i la fertilitat en homes i dones adults i generar efectes en els seus nadons (tant a través de l’embaràs com de la lactància).

Segons la ECHA, són substàncies o barreges de substàncies que indueixen càncer o n’augmenten la incidència. 

    • Algunes substàncies carcinogèniques són els PEGS (polietilenglicol).

Durant l’embaràs, la lactància i els primers de vida del nadó és ben conegut per ser perjudicial. Alguns cosmètics inclouen molècules alcohol que són perjudicials per la salut del nadó i que s’absorbeixen a través de la pell de la mare o del nadó.  

    • Els alcohols considerats citotòxics, és a dir, no saludables són l’ethanol, denatured alcohol, ethyl alcohol, methanol, benzyl alcohol, isopropyl alcohol, sd alcohol.

Aquests components que inclouen alguns cosmètics no són exempts de generar canvis bioquímics dins l’organisme. Segons The International Federation of Professional Aromatherapists especifica que els olis essencials per la seva pròpia naturalesa, al ser substàncies orgàniques, travessen la barrera placentària i tenen el potencial d’afectar el fetus. Així doncs, és rellevant utilitzar olis i plantes identificats com a saludables durant l’embaràs, lactància i primers anys de vida del nadó.

Pels productes BE SAFE Nadons i Nens també tenim en compte substàncies com:

Són substàncies detergents d’ús comú en els xampús que generen irritació a la pell, alteren l’equilibri del greix de la pell i generen dany ocular.  

    • Alguns sultats forts com el SLS (sodium lauryl sulfate) desequilibren la microbiota de la pell pel que són desaconsellats per a totes les pells però especialment per la dels infants.